Evde Yapabileceğiniz Hareketler

Body building sporu her ne kadar salon sporu olsa da bu evde yapılmayacağı anlamına gelmez. Herkesin salona gitme imkanı yoktur, belki maddi yetersizlikten, belki zaman bulamamasından hiç olmadı tembellikten dolayı salona gitmeyebilir. İşte o zaman evinizde kendi imkanlarınızla, yapabileceğiniz basit bir kaç etkili hareketi burada paylaşacağız, evinizde bir salon kuracak kadar imkanınız varsa burada bulunan çalışmalar sizi kesmeyecektir.

Dumbbell Alın

İnternette, avm'ler de her yerde bulabileceğiniz dumbbell setleri mevcut, ben internetten sipariş vermiştim çift dumbbell set hala plakalı olanından sizin de ağırlık seçeneğini değiştirebilmeniz için tek bir bütün olarak satılan dumbellları değil de eklenebilir ağırlık plakaları ile ağırlığı değiştirilebilir olanları tercih etmeniz fazlasıyla faydalı olacaktır, bir çok spor çalışması yapabileceğiniz bu aletler evinizde çok az yer kaplayacak ve gerçekten çok işinize yarayacak. En basitinden aldığınız dumbelllar ile ...






Kollarınızın için bu hareketi yapabilirsiniz. Dikkat ederseniz 1. resimde ki harekette avuç içleri hep karşıya bakarken, 2. resimde başlangıçta avuç içi kendimize doğru dönükken hareket en tepeye ulaştığında avuç içleri yukarı bakacak konuma gelmiş oluyor. Son resimde ise avuç içleri hep içe dönük şekilde olarak çalışıyoruz. Hummer adı verilen hareket biceps kasımızın dış kısmını etkilemektedir.

Barfiks Duvar Demiri Alın


Hepimizin bildiği gibi barfiks bu işin temel hareketidir ve neredeyse tüm sporlarda, askerde ve hatta çocukluğumuzda bile hangimiz daha çok çekebiliyoruz diye yarıştığımız çok yararlı bir çalışma şeklidir.
Barfiks çekmek size çok şey kazandıracaktır, duruş şeklinizden tutun sırt kaslarınıza kadar, kanat kaslarınızdan tutun göğüs ve kol kaslarınıza kadar hepsinin gelişiminde size fayda sağlayacaktır.

Bu modelden ayrı olarak kapı barfiksi de bulunmaktadır ancak bana pek kullanışlı gelmediği ve duvar barfiksi kadar güven vermediği için önermek istemedim.

Barfiks çekerken dirseklerinize çok dikkat etmeniz gerekiyor, ne zaman düzgün ısınmadan barfiks çeksem sonra ki gün dirseklerimin ağrıdığını hissediyorum bunun için ısınmanıza önem gösterin bu sadece barfiks için değil yapacağınız bütün ağırlık antrenmanları için çok iyi ısının sonra geri dönüşü olmayan sakatlıklarla başınız derde girebilir, benim başımın omuzumla derde girdiği gibi.

Eğer hiç barfiks çekemiyorsanız, evinizde bulunan bir sandalyenin üzerine çıkarak, barfiks çubuklarına sıkıca tutunarak kendinizi yavaş yavaş aşağı bırakabilirsiniz, sonra tekrar sandalyenin üzerine çıkarak istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz bir süre sonra yüksek bir yerden yardım almadan barfiks çekebilecek duruma geleceksiniz.

Şınav Çekin


Şınav çekmeyi bizde bilmiyorduk iyi ki söyledin diyebilirsiniz ama söylemesem olmazdı. Hem sırt kaslarınızı hem göğüs kaslarınızı aynı zamanda omuz ve kol kaslarınızı da çalıştıracak olan bu egzersizi es geçmeyin.

Şınav çekerken bir çoğumuzun yaptığı yanlış, bir kerede ne kadar şınav çekebiliyorsak çekiyoruz ve sonra şınavı bitiriyoruz, siz öyle yapmayın, isterseniz 20 tane çekebilin 1 defada ama ilk gün başladığınızda

ilk şınavı 2 kere tekrarlayın 30sn dinlenin 5 tane çekin, 45sn dinlenin 7 tane çekin, 45sn dinlenin 10 tane çekin ve ilk günü böyle tamamlayın. sonra ki gün dinlenin ve 1 hafta boyunca böyle devam edin.

1 hafta sonra ilk şınavınızı 4 kere çekin 45sn dinlenin, 7 tane çekin 45sn dinlenin, 10 tane çekin 45sn dinlenin ve son olarak 13 tane çekin ve bitirin. bunu da 1 hafta devam ettirdikten sonra her hafta performansınıza göre şınav sayınızı arttırın, hiç şınav çekemiyorsanız bile bu yöntemle çok fazla yok alacağınıza emin olabilirsiniz. Aynı durum barfiks ve diğer çalışmalarınız içinde geçerlidir her şey adım adım olur.

0 yorum:

Yorum Gönder