21 Nisan 2014 Pazartesi

Jelatin ve Eklem Sağlığı

Jelibon, eklemleri güçlendirmeye birebir maddedir.
Jelibon'da şeker ve boyar madde olduğu yadsınamaz ancak sağlık açısından faydalı olan bazı içerikler de olmadığı söylenemez. Şöyle ki Jelibon'ların formülünde tam 15 farklı aminoasit bulunuyor ve böylelikle vücut kansere karşı direnç kazandığı gibi mikroplara karşı da daha dayanıklı hale sokuyor.
Jelibon'larda kullanılan ve hayvanlardan elde edilen jelatin maddesi ise özellikle kemiklere ve eklemlere büyük bir fayda sağlıyor. Özellikle yaşlıların karşılaştığı kemik erimeleri ve eklem rahatsızlıkları düzenli Jelibon tüketimi sayesinde oldukça hafifleyebilir. Ancak şeker durumunu göz önünde sürekli olarak bulundurmalısınız. Bildiğiniz gibi yaş ilerlediğinde kişilerde şeker hastalığı gibi sorunlar da baş gösterebiliyor başka bir tane Biliyorsunuz ki jelibon bize lezzetli gelen bir yiyecek. Ama jelibonun içindeki maddeleri biliyor musunuz bilmiyorsanız durun ben size tanıtıyım


1.Hayvan Jelatini

Hayvan jelatini hayvanların kemiklerinden yapıLan bir madde bunu birçoqunuz biLiyorsunuzdur aynı zamanda hayvan jelatini jelibonun yaqLı ve esnek oLmasını saqLıyor

2. Sıqır Jelatini

Kısacası siqir yaqı... Sıqır jeLatini sıqırın kemiqinin yaqından yapıLan bir madde

3. İnek Jelatini

Tamam sıqır jelatini var o neysede inek jelatini nereden çıktı şimdi ??? İnek Jelatini sıqır jelatini gibi
ineqin kemikLerinden yapıLan bir madde .Ve son oLarak şunu söylemek istiyorum jeLatin
kansoLejen bir maddedir. Birdaha jeLibon yememeye özen gösterin.


Jelatin(gelatin), memelilerin dokularında, kasları kemiklere bağlayan, kemikleri birbirine ve diğer organlara bağlayan kısımlarında bulunan ve bir protein olan kollagenden çıkartılan bir protein maddesidir. Hayvanların(çoğunlukla sığır ve domuzların) deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilir. Jelatinin güçlü şekil alma kabiliyeti, şeffaf jell oluşturması, esnek filim haline gelmesi, hazmının kolay olması, sıcak suda eriyebilmesi ve şekil alma hassası gıda işlemede, ilaç ve kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve kağıt ürünlerinde kullanılan kıymetli bir madde olmasını sağlamıştır.

Domuz Jelatini Nedir? Nelerin İçinde var?

Türkiye domuz jelatinini ilk kez yoğurt ile duydu. Yoğurdun içerisine kıvam verici olarak katılan jelatin maddesi ile ilgili başlayan tartışmaların sonrasında aslında pek çok gıda maddesinde domuz jelatini kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Jelatin kıvam verici olarak kullanılırken iddialara göre domuz jelatini çok daha ucuza mal edildiği için genelde üreticilerin bir çoğu domuz jelatini kullanmayı tercih ediyor.

Domuz jelatini domuzun kemik ve deri gibi uzuvlarının kaynatılması sonucu elde ediliyor. Normalde 2 litre sütten 1 kg. yoğurt elde edilirken domuz jelatini kullanan bir üretici ise 1 litre sütten 1 kg. yoğurt elde ediyor. İnsanların inançlarını hiçe sayan gıda teröristleri maliyetleri yarı yarıya azaltması nedeni ile domuz jelatini kullanmayı tercih ediyorlar. Sığırdan elde edilen jelatinler de bulunuyor ancak sığır jelatini kullanan üreticilerin 7 gün beklemesi gerekirken domuz jelatini kullanan üreticilerin bekleme süreleri sadece 2 gün oluyor.

Domuz jelatini kullanılan yoğurtlar kesinlikle görüntü ve tat olarak tüketici tarafından fark edilemeyeceği için bu noktada devreye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın girmesi gerekiyor. Bakanlık tarafından yapılacak numune araştırmaları sonucu hangi firmaların domuz jelatini kullandığı belirlenebilir ve domuz jelatini kullanan firmalar teşhir edilerek istemeyen tüketicilerin bu ürünleri satın almalarının önüne geçilebilir.

Domuz jelatini kodu bir çok üründe bulunurken vatandaş bu kodun ne anlama geldiğini bilmediği için ürünlerin üzerine sadece kod yazılmasıda çözüm getirmiyor. Domuz jelatini kullanılan gıda maddeleri paketlerinin üzerinde kesinlikle büyük harfler ile içerisinde domuzdan elde edilen katkı maddesi bulunur ibaresi yazılması gerekiyor. Aksi halde bilmeden domuz ve domuzdan elde edilen katkı maddelerini yemeye devam edeceğiz. Domuz jelatini kullanan firmalar bu konu hakkında sessizliklerini korumaya devam ederken bakanlığın konu ile ilgili atacağı adımlar şimdiden merak konusu oldu bile.Domuz jelatini xxx gibi renkli jelibon tipi ürünlerde de sıklıkla kıvam verici olarak kullanılıyor.

Kaynak

2 yorum:

  1. sığır jelatini dediğin şey inek jelatini ile aynı değil mi? Burada aynı şey diyor.
    http://www.5n1khaber.com/sigir-jelatini-nasil-yapilir-kullanim-alanlari-faydalari-zararlari-20170445054

    YanıtlaSil
  2. başlık başka konunun ortaları başka sonu bam başka ikilemde bıraktınız sacmalık.

    YanıtlaSil