15 Nisan 2014 Salı

Spor İstediğiniz Gibi Gitmiyor Mu?

Olumsuzluğun sözlük anlamına baktığınızda sıkıntı, talihsizlik gibi kelimelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, gerçeği kabul etmiş olacaksınız.

Kim olursanız olun hayatımızda hep zorluklarla karşılaşırız ve bunlar hiç doğru zamanda gelmez.

Genelde olumsuzluklar kaçınılmaz olurlar bu yüzden en iyi çözüm sıkıntılar gelmeden önce önlem almak ve hedefinize emin adımlarla yürümektir.


Karşı karşıya kalacağınız sıkıntı çeşitleri

Olumsuzluklar çeşitli şekillerde gelebilir. Bazısı fiziksel açıdan vurabileceği gibi, bazısı da mental açıdan zarar verebilir.

Öyle ya da böyle sorunlara hazır olmalı ve başa çıkmalısınız. Çünkü vücut geliştirme ve fitness hedefleriniz sizi bekliyor olacaklar. Böylelikle uzun ya da kısa vadede amaçlarınıza gerçekleştirebileceksiniz.

Beslenme genellikle vücut geliştirme, fitness ve genel sağlık için en önemli noktadır.

Kötü yemeklerden uzak durmak da en az sağlıklı yiyecekler tüketmek kadar önemlidir. Ne kadar iyi beslenirseniz sıkıntılarınızla  o kadar baş edebilir ve antrenmana dönebilirsiniz.

Bunun yanında gıda takviyenizi de unutmayın. Multivitamin, protein tozu ya da hangi ürünü kullanıyorsanız, bunlar antrenman için önemlidir.

Ruhsal sıkıntı

Bazı faktörler ya da insanlar size ruhsal olarak sıkıntı verebilir ve bu yüzden antrenmana gitmek hatta yemek yemek için isteğiniz kaçabilir. Bu sizi üzebilir ve depresif bir ruh haline sokabilir.

İşinizi kaybetmek, boşanma ya da evin başına gelen zararlar ya da sevdiğiniz birini kaybetmek gibi faktörler etkili olabilir.

Bu gibi durumlar başınıza gelirse, çok üzülebilir, isteğiniz kaçabilir, öz güveninizi yitirebilir ve antrenmanın amaçsız olduğunu düşünebilirsiniz.

Kafanızdan hangi olumsuz düşünce geçerse geçsin, yakında bunların gerçek olmadığının farkında olacak ve ardından pozitif bir ruh haline girip çalışmaya geri döneceksiniz.

Bazen insanlar da aynı etkiyi yapabilirler. Yakın olduğunuz insanlar hatta yabancılar bile ruhsal durumunuzu etkileyebilir. Kendi hayatlarındaki problemler yüzünden size karşı da negatif davranabilirler. Onların insanları bazen kötü bazen de iyi hissettirdiklerini bilirsiniz.

Size spor salonunda vaktinizi boşa harcadığınızı ya da amacınıza ulaşamayacağınızı söyleyebilirler. Amaçlarınıza giderken ya da pozitif düşünceler taşırken sizi engellemelerine izin vermeyin.

Ancak sizi sorunların üstesinden gelirken ve amaçlarınıza ulaşırken gördüklerinde sizden ilham alacaklar.

Sıkıntının üstesinden gelmek

Olumsuzluğa karşı hazır olmak gerektiğinin yanında, engeli aşmak için onu pozitif bir yola koymak da önemlidir. Bunu yapmalısınız çünkü sıkıntının size yakın olmasını engellemek gibi onun sizi rahatsız etmemesi de önemlidir.

Eğer hasta ya da çalışamayacak kadar sakatlanmışsanız, düzenli yemekten daha fazla yapabileceğiniz şey vardır. Çalışmaya dönerken iyi bir strateji yakalamak adına bu önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder