9 Mayıs 2014 Cuma

Şınav Çekerken Bunlara Dikkat !

Şınavlarımızı sabote eden bu hataların farkındaıyız?
Henüz orta okuldayken ilk öğrendimiğiz hareket olsa gerek şınav. Fakat tam da bu erken başlangıçlar yüzünden yıllar içinde yanlış öğrenilenler birikebiliyor. Aslında şınavda teknik ağırlık kaldırırken dikkat etmemiz gereken teknikler kadar önemli. Şınavdan doğru sonuçlar alabilmek için mutlaka tekniğimizi geliştirmeliyiz. Bunun için de çok sık yapılan şu hatalara dikkat etmeliyiz:
- YANLIŞ: Sadece itmeye konsantre olmak: 
Bütün işi yer çekimine bırakmamak lazım. Şınav pozisyonunda yükselmişken kollarınızı dik konuma getirin, elleriniz yere diker görünsün. Bu yanal kaslarınızın gelişmesini sağlar. Yanal kaslar sırtımızda en gelişkin kaslardır ve bu hareketi sürdürmenizde size güç sağlayacaktır.
- YANLIŞ: Elleriniz fazla açık:
Ellerinizi geniş tutmak fazla işten çaktırmadan kaçmak demek. Sebep şu, vücudunuzla zemin arasındaki mesafeyi daraltıyorsunuz. Ağırlığı göğüs ve omuzlara vermiş oluyorsunuz. Ellerinizi omuz hizasında tutun. Dirsekleriniz gövdenize yakın dursun. Böylelikle hem göğüs hem de trisepslerin çalışmasını sağlamış olacağız. Şınavlar daha zor fakat uzun vadede daha güçlü olacak.
- YANLIŞ: Yeteri kadar esnememek:
Kas gerginliklerine kendizi zorladığınızda sıklıkla rastlanabilir. Bu gerilmeler aslında güç ve boyut olarak gelişmenizi sağlasa da egzersiz sonrası rahatlanılmazsa dengesizlikler ve acıya sebep olabilir. Bunun için esnemek çok önemli. Setler arasında sağlık topu üzerinde köprü kurun. Böylelikle gövde, göğüs, omuz hatta sırt kaslanırız bile esneyecek.
- YANLIŞ: Boynunuzun gerilmesi:
Şınavdan dolayı sakatlanmaların en önemli sebebi. Göğüs ve kollar yorulduğu zaman boynunuz öne ve zemine doğru çıkacaktır. Kötü görünmesinin dışında omurganız da gerilecek ve sakatlıklar ortaya çıkabilecektir. Baştan bileklere kadar düz bir çizgi şeklinde kalabilmelisiniz. Eğer sırtınıza bir süpürge konulsa aynı anda hem kafanıza, hem sırtınıza, hem de kalçanıza değebilmeli.

0 yorum:

Yorum Gönder