11 Nisan 2014 Cuma

Daha Kaslı Gözükmek Mi İstiyorsunuz?

Herkesin hayattan beklentileri farklıdır, kimisi çok iri gözükmek isterken kimisi fit bir görünüme sahip olmak, kimiside zayıf görünmek isteyebilir. Bu yüzden herkese uygun bir şeyler yazmaya ve öğrenmeye devam ediyoruz, bunun için zaman lazım ve bizimde zamanımız çok.



Öncelikle şunu bilmeniz gerekir ki her ne kadar hepimiz her şeyin hemen olmasını istiyor olsakta bu düşünceden kendimizi kurtarmamız gerekir sonuçta acele ve hızlı olan şeylerin yararı ve kalıcılığı aynı ölçüde kötü ve işe yaramaz olur. Bunun için kendinize öncelikle bir zaman dilimi belirlemeniz lazım, bu böyle 1 ay 2 ay olacak şekilde değil 2 yıl 3 yıl olacak şekilde kendinize zaman hesabı yapmanız gerekmektedir. Biliyoruz sahillerde dolanırken, yolda yürürken hatta tek başınayken aynada kendinize hayran olmak ve kızlarında size hayran olmasını istiyorsunuz ama maalesef bu konuda size yardımcı olamayacağız. Çünkü biz takipçilerimizin yaptığı şeylere emek vermesini ve kolay ve zararlı yollara kaçmasını istemiyoruz. Tabii arayan her şeyi bulur, arasanız kaslanmanın da, iri gözükmenin de kısa ama çok zararlı yollarını bulabilirsiniz.

İlk önce yapmanız gereken şey karbonhidrat tüketiminizi arttırmanız olacaktır. Bu yol çok sağlıklı olmasa da çokta zararlı bir yöntem değildir. Sonuçta her gün yediğimiz şeyleri sizden istediğim daha çok yemeniz. Yani vücudunuza karbonhidrat yüklemesi yapmalısınız. Şöyle bir örnek vermememiz gerekirse, örneğin sizin kilonuz 60 diyelim, siz günlük olarak kilonuzu grama oranlayarak 2 katı şeklinde karbonhidrat alırsanız, vücudunuzda ki gelişimin farkına varacaksınızdır.

Makarna, pilav, ekmek tarzı yiyecekler çok hızlı sindirilir ve vücudunuzda ki enerji çok hızlı bir şekilde açığa çıkar, bu yüzden doktorlar tarafından fazla tüketilmeleri pek tavsiye edilmese de hızlı kilo almak isteyenlerin vazgeçilmez besinleridir ve zaten metabolizması çok hızlı çalışan kişiler için normal insanlara oranlara vücutta oluşturacağı yağ miktarı da bir o kadar az olacaktır.

Ayrıca kasların su tutabilme özelliği de mevcuttur ve kaslarınızın daha iri ve büyük gözükmesi günlük aldığınız su miktarını daha da arttırın. Eğer vücut çalışıyorsanız zaten büyük ihtimal vücudunuzda ki su miktarı yetersiz kalacaktır ve sonuçta su tüketimini arttırmanız her yönden sizin yararınıza olacaktır. Ve hızlı kas gelişimi için önerilen supplementlerden bir tanesi creatine'dir. Creatine alımının araştırmalara göre kullanmayan sporculardan daha hızlı kas gelişimini arttırdığı ve kasları daha da güçlendirdiği ortaya konmuştur. Hem su demişken creatine kullanmanız kaslarınızın daha çok su tutmasına ve sizin daha iri görünmenize sebep olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder