8 Mayıs 2014 Perşembe

Kilo Vermek İsterken Bunları Yapmayın

Sadece diyet yapmak

Fakat kilo almanıza yol açan alışkanlıklarınızı değiştirmezseniz, bir ayda 10 kilo verseniz ne yazar? Arkadaşlarınızın kokoreç ve dürüm tekliflerine hayır demeyi öğrenmelisiniz. İşin sırrı az az yemekte değil kaliteli beslenmeyi öğrenmekte.

Seda Sayan veya Sibel Can, sebze çorbası içerek kilo vermiş olabilir. Ancak zamanında Seda Sayan Türkiye’nin en güvenilir insanı da seçilmişti. Yani televizyonda duyduğunuz her şeye inanmayın. Kilo vermek için bizim mucizevi bir sistemimiz var. İsmi de egzersiz!

Aldığınız kilolar için alkolü suçlamak

Hesap basit. Bir şişe bira yaklaşık 150 kalori. Bir duble viskiyse yaklaşık 70 kalori. İçkinin yanında durmaksızın yediğiniz kuru yemiş muhtemelen 600 kalori. Cipsten bahsetmiyoruz bile. “İstediğiniz kadar için” demiyoruz ama gece yatmadan kimi suçlayacağınızı da iyi bilin.

Sürekli diyet ürünlerden kullanmak

Diyet sıfatını hak etmek için bir ürünün kalorisinin yüzde 25 azaltılmış olması yetiyor. Yani öğleden sonra yediğiniz bisküvilerin son iki tanesini yemeseydiniz zaten aynı hesaba gelecekti. Kıssadan hisse: Ambalajına kanıp da diyet ürün tüketme işini abartmayın.

Besin takviyeleri iş görür

Hedefinize ulaşmak için besin takviyelerinden yardım almak kararlılıktır. Öğle arasında yediğiniz hamburger mönüyü yakması için L-karnitine güvenmekse hayalperestliktir. İkisinin arasındaki farkı unutmayın.

Göbeğinize ‘sarkmış kas’ demek

Gerçekten arkadaşlarınıza göbeğinizi gösterip “Kas bunlar kas” diye yutturabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

Öğün atlamak

Kaloriyi azaltmak için ideal bir yöntem gibi görünebilir. Olaya bir de şu açıdan bakın: Diyelim ki evlilik yıldönümünü unuttunuz. Hediye masrafından tasarruf etmiş mi olursunuz? Hayır! Her evli erkek bilir ki kendini affettirmek için sonraki sene daha fazla masraf yapması gerekir. İşte vücudunuz da böyle çalışır. Kendini bir şekilde affettirir.

Çabuk pes etmek

Bir hafta yediklerinize dikkat ettiniz ve kilo vermediniz mi? Manchester United yönetimi ilk altı sene Alex Ferguson’a sabretmeseydi 20 yılda 12 şampiyonluk elde etmiş olabilir miydi? Size altı sene sabredin demiyoruz. Ancak televizyonda gördüğünüz onlarca sporcunun bir günde forma girdiğini de sanmayın.

‘O tabak bitecek’ yalanı

Anneler her zaman haklı değildir. Öğlen ya da akşam yemeğiniz bitmeden doyduğunuzu hissederseniz, tabağınızı bitirmek için kendinizi zorlamayın. Doyup doymadığınızı vücudunuzdan iyi kimse bilemez.

Suçu genlere atmak

Genetik faktörler tabii ki etkili, ancak babanız ya da dedeniz şişmandı diye bunun kaderiniz olduğunu düşünmeyin. Belki de aile fertleriniz bu konuda hiçbir şey yapmadıkları için o kadar şişmanlardı. Siz bunu değiştirin.

Kaynak



0 yorum:

Yorum Gönder