5 Mayıs 2014 Pazartesi

Kilo Vermek ve Yanlış Bilinen Bazı Şeyler

Maalesef birçok insan, zayıflatma endüstrisinin çeşitli vaatleriyle yanlış bilgilendirilmekte ve yanıltılmakta. Nereye baksanız saçma sapan ürünlerle ‘Hemen Zayıflama’ vaadinde bulunan kişileri duyuyor, görüyorsunuz.
Yine aynı şekilde ne işe yaradığı belli olmayan bir çok diyet var ortalıkta. Bunların birçoğunu sizin de duymuş olduğunuzdan eminim. Belki bunların bazılarını denemiş bile olabilirsiniz. Maalesef bu ürünler ve diyetler, gösterildikleri gibi zayıflamak için kestirme yollar ya da mucizeler değiller, hatta çok da tehlikeliler. İşte zayıflama ile ilgili doğrularını bilmeniz gereken 4 yanlış şey!


1 - 30 Yaşına Geldiğinizde Metabolizmanız Yavaşlar.
YANLIŞ! Aslında yüzlerce araştırma çalışması göstermiştir ki metabolizmadaki yavaşlama, kas lifi kaybından kaynaklanır. Kas lifi kaybı da doğrudan yoğun fiziksel aktiviteyle alakalıdır! Dolayısıyla 30 yaşından sonra da çalışarak kilo verebilirsiniz.

2 - Makarna ve Ekmek Yediğim İçin Şişmanlıyorum!
Her şey şişmanlatır! Marul da yağ olarak depolanabilir! Kalori içeren herhangi bir yiyecek ya da içecek; vücudun bir kerede ihtiyacı olan kan şekeri seviyesinin aşılmasına neden olursa vücut yağı olarak depolanabilir. Ekmek ve makarna, aslında önemli kompleks karbonhidrat kaynaklarıdır! Mesele, bunları ne miktarda ve ne zaman yediğinizdir.

3 - Akşam 7′den Sonra Yemek Şişmanlatır
Kesinlikle yanlış! Bu, tamamen o sırada vücudun alınan kalori miktarına ihtiyacı olup olmamasıyla alakalıdır. Vücudunuzun, 24 saat boyunca değişen miktarlarda durmadan kalori yaktığını aklınızda çıkarmayın.

4 - Güç Antrenmanı Yapmak Size Kilo Aldırır
Bir başka kocaman ‘HAYIR’ da buna! Kas boyutu, öncelikle genetik özelliklerden ve hormon üretiminden etkilenir. Bundan ötürü de ne kadar kasınız varsa yağ yakmanız o kadar kolaylaşır. Çünkü çalışırken aynı oranda daha fazla kalori harcarsınız.

Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder