18 Nisan 2014 Cuma

Antrenmandan Sonra Dinlenme

1) Günaşırı Egzersiz Yapın
Günaşırı egzersiz yaparak kaslarınıza dinlenmek için şans verirsiniz. Günlük güç çalışmaları yapmak kaslarınızın iyileşmesinden doğacak yararı engelleyerek sadece kaslarınızı yorar. Ya gün aşırı egzersiz yapın ya da güç egzersizini bir gün, aerobik egzersizini ertesi gün yapın. Bu şekilde çalışmanızı aşamalı yapmak daha çabuk iyileşmenizi sağlar.

2) Yüksek Proteinli Atıştırmalıklar Yiyin
Egzersiz sonrasında proteinden zengin bir atıştırmalık yemek kaslarınıza daha hızlı toparlanmaları için gerekecek yakıtı verir. Yumurta beyazı, yağsız tavuk veya hindi ve yağsız süt yağdan fakir, proteinden zengin seçeneklerdir. Daha da iyisi bir avuç fındık veya fasulyeyi salatalara ekleyin.

3) Çalışma Programınızda Düzgün Soğutma Egzersizleri Olsun
Çalışmanız bittikten sonra soğutma egzersizleri için 10 dakika ayırmak kaslarınızın daha hızlı toparlanmasını sağlar. Soğutma egzersizleri içinde yürüme, yavaş jogging ve kaslarınızı dinlendirmek için bol bol esneme hareketleri olmalıdır.

4) Sıcak Uygulama Yapın
Isıtılmış sargıların ve pedlerin egzersize bağlı ağrıları özellikle lokalize ise azalttığı kanıtlanmıştır. Isıtılmış sargılar eğer tüm kaslarınız ağrıyorsa pek işe yaramaz. Isının inflamasyonu azalttığı ve ağrılara etkili olduğu kanıtlanmıştır.

5) Asetaminofen veya Bir Başka Anti İnflamatuar İlaç Alın
Reçetelendiği şekilde anti inflamatuar bir ilaç kullanmak kas ağrılarını azaltmada yardımcı olabilir. Eğer reçetelenmemiş bir ilaç kullanacaksanız doz önerilerine uymaya dikkat edin.

6) Vişne Suyu İçin
• İngiliz Spor Hekimliği Dergisinde egzersizden önce ve sonra vişne suyu içmenin kas ağrılarını azalttığı gösterilmiştir. Vişnenin kas üzerine olumlu etkileri olduğu uzun zamandır konuşulmaktaydı ama bu çalışma alanında ilk olarak yayınlandı.

7) Abartmayın
• Yoğun kas ağrısını engellemenin en iyi yolu egzersizi gereğinden fazla yapmamaktır. Vücudunuzu dinleyin; eğer ağrı ve yorgunluk hissediyorsanız durun. Ne kadar kaslarınızı zorlarsanız o kadar ağrınız olur ve kaslarınıza zarar verme riskiniz de o kadar artar.

8. Sıcak bir banyo yapın
Tüyolar; Bir egzersiz programına başlamadan önce her zaman doktorunuza ağır egzersiz ile ağırlaşabilecek bir sağlık probleminiz olup olmadığını sorun.

0 yorum:

Yorum Gönder