18 Nisan 2014 Cuma

Barfiks Çeşitleri

Komando Barfiksleri

İster inanın ister inanmayın, komando varyasyonları benim ilk barfikslerle tanışmamdı. Küçük bir çocuk olarak Rocky filmlerinde Stallone’yi barfiks çekerken izledim ve daha sonra onları uygulamak için mahallemdeki parka koştum. Bu varyasyon kollar ve üst sırta olduğu kadar göğüslere de vuruyor ve vücudunuzun ve göbeğinizin tüm üst kısmını vücudunuzu pozisyonun dışında etrafında döndürmeyi denemekten korumak için çekmek zorunda kalıyorsunuz. Bir elinizle alttan tutuş sağlayın ve diğeriyle üstten tutuş sağlayın.

Başınızı bir tekrar için demir çubuğun bir tarafına çekin ve daha sonra ikinci tekrar için demir çubuğun diğer tarafına çekin. Başarısız oluncaya dek arzulanan sayıda tekrarları uygulayın. Her biri herhangi kas dengesizliğinden kaçınmak için hangi el altta veya üstteyse değiştirmeyi tavsiye ederim. Komando barfiksini tutuşlarınızı kontrol etmek için egzersizleri kalın demir çubuklarda deneyin.

L Oturuşu Barfiksi
L oturuşu barfiksi bir çocuk olarak sık sık beden eğitiminde uygulamak zorunda olduğum bir türdür. L Oturuşu barfiksi zordur, çünkü bacak pozisyonu size yardım etmesi için daha fazla kası birleştirmeye sizi zorlayarak önünüzde çekim merkezinizin yönünü değiştirir.
Askıda bir L oturuş pozisyonundan başlayın, hareket edebildiğin kadar L’yi sürdürmeye çalışarak tüm vücudunuz gergin ve bacaklarınız düz olsun. Önünüzde bacaklarınızın ağırlığıyla beraber, göbeğiniz, omuzlar ve üst sırtınız hareket boyunca L oturuş pozisyonunda durmak için çok daha fazla çalışmak zorunda kalacaktır.

1.5 Tekrarlı Barfiksler
 Bu kesinlikle benim rutin antrenmanlarımda barfiksle ilgili bir tekniğim olmuştur. 1.5 tekrarlı barfiks, ölü bir askıdan başlamayı, çeneniz demir çubuğun üstüne gelene kadar barfiksi uygulamayı, yavaşça yarım yol inmeyi ve yarım saniye bu pozisyonda durmayı ve daha sonra kendinizi ölü askı pozisyonuna düşürmeden önce bir kez daha çenenizi demir çubuğun üzerine çekmeyi içerir. Bu sizin ilk tekrarınızı oluşturur.

0 yorum:

Yorum Gönder