11 Nisan 2014 Cuma

Bacak Çalışması

Bu sporu yapanların en çok zorlandığı antrenman bacak antrenmanlarıdır. Her ne kadar bacak çalışmaları çok önemli bir konu olsa da çalışma zorluğu sebebi ile spor yapanların çoğu bu olayı aksatmaktadırlar ve bacak çalışmadıkları için ilerde bazı sorunlarla karşılaşırlar. Bu sorunlar hem görsel olarak hem de güç olarak kendini gösterir. Düşünsenize ayda 1 bacak çalışıyorsunuz ya da çalışmıyorsunuz ancak her gün üst bölgenizi geliştirmek için bir şeyler yapıyorsunuz. 1 kaç ay sonra nasıl bir görüntü çıkacaktır ortaya, altı çöp adam, üstü süperman. Bacaklarınız görünmediği sürece bir sorun olmayacaktır, zaten bacak çalışmayan kişiler daha çok resim çekilirken face'e atacakları resimlerde ki görüntülerini düşünmektedirler, bu yüzden resim çekilirken bacaklarınızı göstermeyebilirsiniz.



Ama ben vücudu bir bütün olarak düşünüyorum ve sadece bir bölgemin değil, tüm vücudumun eşit ve estetik olarak gelişmesini istiyorum diyorsanız doğru yoldasınız demektir. Sonuçta vücut geliştirme sporu estetik görünmek için yapılan bir spordur, aynı zamanda bu kişiden kişiye de değişebilir.

kendim açımdan baktığımda bacak hareketleri benim içinde her zaman zorlayıcı hareketler olmuştur. Çünkü vücudumuzun en büyük kas hacmine sahip bölümü bacaklarımız da mevcuttur. Çalıştığımız esnada çok fazla yanma hissi oluşur, aynı zamanda kalp atışımızı diğer hareketlere göre daha fazla hızlandırır ve nefes alış verişimizi de hızlandırabilir.

Bazı araştırmalara göre bacak çalışmak aynı zamanda diğer kasların gelişimine de kattı sağlamaktadır. Bacak çalışmalarını devam ettirdiğiniz sürede bünyemizde gelişim hormonu salımının arttığı söylenmektedir.

Buradan çıkarttığımız sonuca göre bacak çalışmları vücut geliştirme sporunun temellerinden biridir. Bu çalışmamız her ne kadar zorlayıcı olsada, yaptıkça zevk alacağınızı söyleyebilirim. Estetik görünmenin yanında vücut gelişiminizde de size kattı sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder