16 Nisan 2014 Çarşamba

Vücut Geliştirme Yapıyorsanız Okumalısınız !

Başarılı iş adamları organize olmadan, eğitimsiz ya da paralarıyla anlamsız hareketler yaparak Forbes listesine girmiyorlar. Sağlık ve spora da aynı şekilde yaklaşmalısınız: Düşünceli ve gönülden.

Bu kuralları daha önce ekonomi dersinde görmüş olabilirsiniz fakat biz bunu başka şekilde kullanacağız. Sizin en önemli yatırımınız sağlığınız ve uzun bir ömürdür. En küçük şey bile bir kar olabilir. Kiloyu borç olarak, incelmeyi ise alacak gibi görün. Fitness çalışmanızı işiniz yapın.


1 / Detaylı bir plan geliştirin

Hiçbir banka planı olmayan birine kredi vermez. Sağlıklı bir yaşam için banka ya da krediye ihtiyaç duymasanız bile, plana ihtiyacınız vardır. İyi bir planlama ve programlama olmadan, fitness amacınız asla gerçekleşmeyecek. Salona gitmeden önce planınızı çizin ve kafanızda canlandırın. Bunu yaparak yatırımınızı (para, zaman ve siz) koruma altına alıp riski azaltacaksınız. Kendinizi ve yeteneklerinizi öğrenin ve planınızı yeteneklerinizin doğrultusunda yapın.

Bununla birlikte hedefinizi sürekli gözden geçirmek de iyi bir fikirdir. Eğer ayarlama yapmaya ihtiyacınız varsa, yapın. Sıkıldığınızda, konstantrasyon kaybında veya motive olamadığınızda, beklediğiniz iyi sağlığa kavuşamayabilirsiniz. Kar elde etmek için, verimliliğinizi sürekli yüksekte tutmalısınız.

2/ Profesyonel tavsiyeler araştırın

Bir işe başlamadan önce, bankalardan, avukatlardan ve muhasebecilerden tavsiye almak için ricada bulunmanız gerekebilir. Ya da girişimci arkadaşlarınızdan, neyin işe yaradığı ve hangi işlerin başarılı oldukları konusunda bilgi alabilirsiniz.

Fitness gerçeğinde ise,antrenör, sağlık koçu, hatta dergi ve internetteki içerikler, danışmak için iyi kaynaklar olabilirler.

Profesyonel bilgi almak –herhangi bir kaynaktan- başlamanıza, rutininizi ayarlamanıza, motivasyonunuzun artmasına, problemleri tanımlamaya ve çözüm üretmenize yardımcı olabilir.

Her zaman duymak istediğiniz şeyleri duymayabilirsiniz, dürüst görüşler ve akıllı bir iletişim de gelişmenize fayda sağlayacaktır.

Engelleri aşacak, durgun dönemler yaşayacak ve sağlığınızla ilgili neler olduğu hakkında düşünceli davranacaksınız.

3/ Israr edin

Israr olmadan, hiçbir ünlü veya nüfuzlu insan başarılı olamazdı. Walt Disney’in ilk animasyon şirketi iflas etti. Yirmi yedi farklı yayıncı Dr Seuss’ın ilk kitabını reddetti. Beatles çok sayıda plak şirketi tarafından es geçildi.

Herkes vazgeçebilir, bu yapılması en kolay şeydir. Fakat ne kadar başarısız olursanız olsun devam edebilmek güç ister. Eğer vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız yolunuz her zaman kolay olmayacak. Vücut ağırlığınız ve yağ oranınızda dalgalanmalar olacak, kaslarınız görünüp kaybolacak ya da kaldırdığınız maksimum ağırlık seviyesi düşecek.

Sıkı bir çalışma ve ısrar ile barı daha yükseğe kaldıracaksınız.

4/ Gelişme için takviyeler

Takviye gıda alarak kazanımlar elde edebilir ve bunları iyi kullanabilirsiniz. Kazandığınız para sadece geçinmeye yardım ediyorsa, takviye gıdayı da ekstra para gibi düşünün.

Hedefinize bağlı olarak, almanız gerekenden daha az vitamin, mineral ve kalori alıyor olabilirsiniz. Eğer ihtiyacınız olan besini alamazsanız, en yüksek seviyede çalışamazsınız. Sonunda vücudunuz iflas edebilir ve sağlık-spor hedeflerinizden çok uzakta kalabilirsiniz.

Takviyeler, diyette kalan boşlukları doldurabilir. Eğer ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri yemekten alamıyorsanız, takviye besinler, balık yağı, BCAA protein tozu kullanabilirsiniz. Bu takviye besinler diyetinizde faydalı olabilir ve gelişmeyi teşvik edebilir.

6/ Tasarruf edin, biriktirin

Para biriktirmek bilinen bir sağduyudur. Tasarrufla birlikte acil durumlar ve büyümek için hazırlıklı olursunuz. Para stoğu bir gecede olmaz, küçük parayı biriktirerek büyütürsünüz.

Sağlıklı bir yaşam da hemen olacak bir şey değildir. Bunun için bilim, sıkı çalışma ve artmış bir motivasyon gereklidir. Bunları bankada para biriktirir gibi biriktirin.

Mesela şekersiz kahve içmek, protein almak ya da merdivenleri kullanmak küçük kazanımlardır. Bu davranışlar alışkanlığa dönüşür ve bu alışkanlıklar da yaşam tarzını oluşturur. Başlangıçta mücadele ettiğinz her şey daha zahmetsiz görünecektir. Kendinize verdiğiniz zaman ve iyi çalışma harika sonuçlar verecektir. Uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat için sabırsız olabilirsiniz.

Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder