28 Nisan 2014 Pazartesi

Vücut Geliştirmede Yumurta

Siz vücut geliştiriciler! Kaçınız yumurtayı seviyorsunuz?

Yumurtanın beslenmeniz için neden bu kadar önemli olduğunu ve kaslarınızı geliştirmede size nasıl yardımcı olabileceğini bu yazıdan öğrenin!


Siz vücut geliştiriciler kaçınız yumurtayı seviyorsunuz? Güzel, doğrusunu isterseniz yumurtayı sevmeniz harika. Okumaya devam edin, çünkü kas kitlenizi artırmanın yolu, yumurta tüketiminizi arttırmaktan geçiyor. Tadını beğenmediği için ya da tembel olduğu ve pişirmeye üşendiği için yumurta yemeyenlere gelince; Büyük olasılıkla siz, yumurtanın boşluğunu protein tozu ile doldurmayı tercih ediyorsunuzdur. Eminim bu makaleyi okuduktan sonra sabah uyandığınızda ilk aklınıza gelen şey yumurta yemek olacak.

Yumurta, tüm besinler içerisinde besin içeriği açısından çok yönlü olan nadir besinlerden biridir. Tüm insanlar ve özellikle vücut geliştiriciler için yumurta, sağlıklı beslenmede önemli bir role sahiptir. Protein, sudan sonra vücutta en çok bulunan elementtir. Dolayısıyla proteinin insan beslenmesinde önemli bir role sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hepimizin bildiği gibi vücut geliştirme sürecinde proteinin önemi oldukça yüksektir, çünkü protein olmadan kaslarınız gelişemez. Vücut geliştiricilerin, vücut dokusunu daha güçlü hale getirmek için sıkı antrenmanların yanında, protein liflerini yakarak bu işi biraz daha ileriye taşımaları gerekir. Bir vücut geliştiricinin beslenme programı, ortalama insanlara göre protein bakımından çok daha zengin olmalıdır.

Bir yumurta yaklaşık 6 gram civarında yüksek kaliteli protein içerir. Ayrıca yumurta, A, E, K, B12, B2 ve folik asit gibi B grubu vitaminler de içeren zengin bir vitamin kaynağıdır. Yumurta aynı zamanda etkili kas gelişiminde ve kalsiyum zincand demiri gibi önemli minerallerin yapımında büyük rol oynayan, sekiz olmazsa olmaz amino asitin tamamını içermektedir. Gördüğünüz gibi bir vücut geliştirici için yumurta tüketmenin faydaları düşündüğünüzden daha fazla! Şimdi yumurtayı kaçınız seviyor?

Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder